Audi A6 Avant 3.0 BiTDI Competition 326PK -> 435PK

Optische Tuning

Hoewel deze Audi er al niet te min uit zag heeft hij nog een flinke upgrade gekregen, De Gril en de spiegels zijn vervangen door de exemplaren van een RS6, De achterruit is voorzien van een Quattro logo gesneden uit een glaslaminaatfolie, op de dorpels zijn custom competition stickers geplaatst en op de achterklep is een sticker met AD440 te zien wat gekoppeld is aan het vermogen van deze auto.

Motorische Tuning

De motorische aanpassingen die we gedaan hebben om zo veel mogelijk pk’s uit de chiptuning te kunnen halen zijn:

  • Een WagnerTuning Competition intercooler, deze is meer dan 2x zo groot dan de originele intercooler. Daardoor zal de lucht die door de turbo’s de motor in geblazen word met forse temperatuur dalen. En aangezien koude lucht meer zuurstofmoleculen per cm3 bevat dan warme lucht krijgt de cilinder meer zuurstof naar binnen, waardoor de verbranding beter zal zijn.
  • Een aangepast luchtfilterhuis, deze kan meer volume aan dan de originele.
  • Een K&N luchtfilter, dit filter bied een stuk minder weerstand dan het origineel luchtfilter.

Chip Tuning

In samenwerking met JDengineering hebben we deze auto Stage3 gechipt, dit betreft een software aanpassing op de rollen(test)bank, in samenstelling met bovengenoemde motorische aanpassingen. Hiermee is een vermogen behaald van 435PK & 865Nm met normale diesel in de tank, wanneer er een premium diesel (BP ultimate oid) word getankt zal hier 5-10pk bij komen.


Het origineel vermogen van de auto was: 326PK & 650Nm.